Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Таен масажист удря рамо на Крамник

Таен масажист удря рамо на Крамник

В Ханти-Мансийск Владимир Крамник отново ще разчита на уменията на мистичния масажист, с когото работи по време на миналогодишния турнир на претендентите в Лондон. Тогава руският гросмайстор отказа да обяви името му, но сподели, че той е бил голямото му оръжие в шахматната битка.

Днес президентът на международната федерация Кирсан Илюмжинов откри претендентския турнир в Ханти-Мансийск. Веселин Топалов започва срещу Шахрияр Мамедяров участието си в надпреварата, като жребия бе изтеглен още преди месец. В мача си със състезателя от Азербайджан русенецът ще има черните фигури. Според Емил Сутовски, който е председател на асоциацията на гросмайсторите, най-големи възможности за успех имат Левон Аронян и Крамник.

"Топалов няма постоянство в резултатите, но предвид постигнатото в Гран при не трябва да бъде отписван. Освен това Веселин има много опит в състезания на такова ниво. Единственото, което не искам, е да се стига до нова полемика между него и Крамник, тъй като този PR не е необходим", каза Сутовски пред chessbase.com. Състезанието се проведе от 13 до 31 март. Победителят ще спори за световната корона с шампиона Магнус Карлсен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе