Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Световният №1 спря Гришо в Мелбърн

Световният №1 спря Гришо в Мелбърн

Мелбърн. Световният №1 в тениса Рафаел Надал спря победната серия на Григор Димитров в Откритото първенство на Австралия. Матадорът от Мадрид спечели драматично четвъртфинала с 3:6, 7:6 (3), 7:6 (6), 6:2.

Двубоят продължи 3,40 ч и събуди феновете на тениса в България още в 5 сутринта. Големият шанс на Григор бе в третия сет, когато пропусна 3 сетбола. Така в четвърти пореден мач с Надал нашият ас печели сет, но малко не му стига да триумфира.

Въпреки че не успя да спечели, Гришо определено стана любимецът на публиката в Мелбърн и накара всички българи по света да се гордеят с него.

Иначе българската агитка на „Род Лейвър Арина" не спря да окуражава Димитров през целия мач с „Гришо, Гришо" и „Българи юнаци". За достигането си до четвъртфинала в Мелбърн българският ас ще вземе 270 000 долара от наградения фонд и 340 т за световната ранглиста. Така от понеделник Гришо вече ще е с рекордното в кариерата си 19-о място в световната ранглиста. В преследване на 14-а титла Надал ще играе на полуфинала в Мелбърн с победителя от мача Роджър Федерер – Анди Мъри.

„Григор има всичко да бъде великолепен шампион. Има много прилики като стил на игра с Роджър Федерер. Ако продължи да играе така, нормалната еволюция ще го качи на върха. Бях щастлив късметлия в третия сет, когато спасих 3 сетбола, като при единия Григор пропусна да спечели много лесна топка. Днес бе щастливият ми ден. Атмосферата бе великолепна и дано за всички шоуто е било добро, защото аз доста се измъчих," заяви след мача Надал.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе