Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Светлозар Лазаров: Подготвени сме за простестите

Светлозар Лазаров: Подготвени сме за простестите

София. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров внесе светлина от ефира на ТВ7 по въпроса със заплащането на допълнителните часове на полицаите, охранявали протестите. Във връзка с изказването на Яне Янев, че протестите трябва да се радикализират, главният секретар на МВР обеща, че полицията е подготвена.

По думите му, проблемът със заплащането за извънреден труд на полицаите, охраняващи протестите, е решен окончателно, и всички извънредни часове са вече изплатени. От нужните 1,4 млн. лв. - 500 хил. са осигурени от бюджета на МВР за награди, но Лазаров отказа да коментира откъде са били осигурени останалите 900 хил. лв.

Главният секретар на МВР заяви, че преди първия учебен ден е извършен анализ на сигурността на учебните заведения и са набелязани слабите места, както и конкретни указания за отстраняването им.

По-рано в "Добро утро, България!" Красимир Каракачанов заяви, че трябва сериозно да се укрепи българско-турската граница, за да се спре нелегалното й преминаване. По повод това изказване, Светлозар Лазаров заяви, че границата ни с Турция е стабилна. МВР прави всичко възможно да осигури допълнителни места за бежанците, като се използват бивши имоти на Министерството на отбраната и бивши училища.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе