Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Светкавицата пак ги удари на 100 м

Светкавицата пак ги удари на 100 м

Светкавицата Юсейн Болт пренаписа историята с третата си поредна титла на 100 м от олимпийски игри. 29-годишният атлет от Ямайка спечели с лекота финала в късия спринт с 9,81 сек. Второто място заслужи освиркания от почти целия стадион заради двете си наказания за положителни допинг проби Джъстин Гатлин (САЩ) - 9,89 сек. Бронзът заслужи Андре де Граси (Кан) с 9,91 сек.

"Аз съм единственият", бяха първите радостни думи на Болт към публиката. Той става първия атлет в историята с три поредни олимпийски титли в спринта на 100 м. До неделя вечер Болт и Карл Луис държаха първото място с по 2 олимпийски титли на 100 м.

Общо златните медали на Светкавицата от стартове на най-големия спортен форум на планетата вече са 7. Той обаче има възможност да ги направи 9, ако триуфмира както се и очаква на 200 м и с щафетата на 4 х 100 м.

Публиката на стадион "Жоао Хавеланж" подгря за шоуто на Болт още на полуфинала, когато ревна в един глас неговото име. След финала рефренът се повтори само, че с няколко октави нагоре. Наред с Болт хитът на вечерта бе и Уейд ван Никерк, който счупи 17-годишният световен рекорд на Майкъл Джонсън на 400 м. Южноафриканецът сякаш не стъпваше на пистата и прелетя през финала на 43,03 сек. Той подобри с 0,13 сек световната марка на Джонсън.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе