Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ свали картите: Иска четвърти мандат

ГЕРБ свали картите: Иска четвърти мандат
  • След седмица интрига около Николай Младенов, Биков обяви: Нов кабинет на Борисов

Докато всички се питаха каква ще е новата реалност след пандемията, партиите рязко взеха завоя и дадоха знак, че новото нормално няма да емного по-различно от старото.
Интригата започна с името на бившия външен министър в първия кабинет на Борисов Николай Младенов. Ласкава статия в Ню Йорк Тайм, изтъкваща успехите му като дипломат, отприщи лавината от догадки у нас какъв ще бъде Младенов - следващият премиер или президент. Едни видяха в него заплаха за Борисов, други - негово протеже на поста. Трети обявиха, че това е тайният коз на ГЕРБ срещу Радев. Четвърти го обвързаха с умните и красивите.
Първи свали картите Христо Иванов. След като социолозите охладиха рейтинга му от 10% на 6 и нещо, плажният щурмовак обяви, че можело пак да скочи в лодката. Уви обаче - идват снегове. Затова протестърът използва времето да се позиционира с програмно интервю на предизборната дъска.
Нито ще направим коалиция с Бойко Борисов, нито ще направим с ГЕРБ без Борисов, заяви Иванов, опитвайки се да опровергае масовото мнение, че е патерица на ГЕРБ, което се наложи след клиповете, в които като ученичка докладва акциите си на Борисов по телефона.

Иванов се разграничи от Младенов
макар и без да споменава името му. "Нито ще приемем да изтикат на преден план някой с хубаво костюмче, докаран от международната сцена, който да бъде използван като сламен човек за Бойко Борисов и неговото оцеляване", каза Иванов след като умните и красивите масово обявиха безспорно един от най- успешните ни международни политици за предател и кумец на Борисов.
Патриотите също решиха да сложат да теглят разделителна черта в края на общия си мандат с ГЕРБ.
Отиваме сами на изборите, каза Красимир Каракачанов.
Общите листи с НФСБ засега остават, както на миналите избори. Само че към тях патриотите си добавят и бонусите на издействани по време на управлението благини - пенсии, заплати, рамо за туризъм и армия. Каква ще е ролята Волен, предстои да видим.
И докато ГЕРБ изпращаше 2020 с клетвите, че това е последното им управление, на Богоявление Биков рязко смени курса: "Победа за ГЕРБ на изборите и кабинет Борисов-4 не само е реалистичен, а и почти сигурен.". Управляващите ще се явят на вота отново в коалиция със СДС.
На този фон и с прогнозите за равни шансове с ГЕРБ БСП даде ясна заявка за обновление. Назначи 31 координатори с офиси в страната, които да са близо до хората и да чуват гласа им в кампанията. Но в същото време по изпитан стар метод взе главите на знакови фигури като Георги Гергов и кмета на Перник Станислав Владимиров. Заради инакомислие.
В започната вече предизборна суматоха около новите играчи ври и кипи.

Отровното трио и Мая Манолова търсят партия
с която да се явят на вота. Нито Бабикян, нито Манолова имат партийна регистрация. Затова имат два варианта - или новото им нормално да отиде на вота със старото име на Движение 21 (Татяна Дончева) или ДБГ (Меглена Кунева). Или най-после да афишират партийната си прегръдка с хазартния бос Васил Божков, който учреди партията си Българско лято. Ако, разбира се, съдът я регистрира.
За момента Слави Трифонов може би пише нови песни, но не и нови речи.
На този фон единствено ДПС показа, че е сплотена и последователна. Готова и с програмата си и с хората, които ще я изпълняват. А националната конференция на движението ясно, декларира, че следващо управление без Движението не е възможно. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе