Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Стягаме се да управляваме страната с четиригодишен мандат

Цветанов: Стягаме се да управляваме страната с четиригодишен мандат

Ние се стягаме да управляваме страната с четиригодишен мандат. Това заяви в пленарната зала председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата. Той се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова с покана 2021 г. да направят достоен дебат, за да могат българските граждани да видят, че БСП не са алтернатива, и да дадат подкрепа за ГЕРБ, както ще я дадат и на европейските и местните избори. Искаме да водим дебат за политики и за това кой какво е направил във всичките си периоди на управление на страната, каза той.

Цветанов припомни, че днес вицепремиерът Валери Симеонов се е извинил за думите си, преди дни извинение от името на правителството е поднесъл и премиерът Бойко Борисов. Всяко едно управление има проблеми и различия, но това показва, че правителството няма задкулисия, всичко излиза наяве и различията стават публични, коментира Цветанов. Когато седим на една маса и имаме отговорност, ние винаги слагаме приоритетите за управленската програма напред и това, което ни обединява, отбеляза той.

Според Цветанов декларациите на БСП и ДПС днес в пленарната зала са плод на това, че те не са алтернативата и са го показвали, когато са управлявали. Когато излизат от БСП да говоря за хората с увреждания, мога да ги попитам колко бяха парите, които те осигуряваха - 179 млн. лв., коментира Цветанов. Той допълни, че правителството с тази парламентарна подкрепа ще осигури 430 млн. лв. за следващата година, което е със 150 млн. лв. повече от тази година. Кое правителство реализира реални политики и кое прави политики, за да задоволява лични интереси, попита Цветанов.

Проектобюджетът за 2019 г. ще е на база 116 млрд. лв. БВП, в управленската програма е залегнал ангажиментът през 2021 г. БВП да е 120 млрд. лв., каза Цветанов. Минималната работна заплата през 2019 г. ще е 560 лв., посочи той и отбеляза и предвиденото увеличение за българските учители.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе