Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Биатлонът строи в Боровец олимпийско трасе като в Сочи

Биатлонът строи в Боровец олимпийско трасе като в Сочи

Федерацията по биатлон е амбицирана да направи в Боровец писта копие на трасето, по което ще се провеждат стартовете на олимпиадата в Сочи догодина.

"Сега го моделираме, като целта е там да проведем лагера непосредствено, преди да отпътуваме за игрите. Нужни са ни поне 20 000 лв., за да го довършим и разширим, защото 20 години там нищо не е правено", сподели президентът на федерацията Екатерина Дафовска.

Пистата в Сочи е с много тежък профил, висока влажност, стрелбището е затворено, а състезанията ще са на изкуствено осветление.

Централата очаква в Сочи мъжкият ни отбор да се класира в първата осмица. Петимата биатлонисти, които ще ни представят там, ще бъдат избрани през декември. Дафовска сподели също, че федерацията е в недостиг от 90 000 лв. Сумата е нужна за закупуването на ски, вакси, патрони. Олимпийската ни шампионка вече веднъж е получила отказ от спортното министерство и тези дни ще отправи второ искане. Оказва се, че в олимпийска година централата работи с по-малко средства от миналата.

"Четири години сме градили този отбор и ще бъде жалко на финала да се предадем", сподели Дафовска.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе