Извънредни новини

Стойчо чертае проект "Шампионска лига"

Стойчо чертае проект

"Лудогорец" чака "да" от двама родни асове

Стойчо Стоев трябва да извади проект за влизане в Шампионска лига, за да си подпечата нов договор с "Лудогорец".

Благодетелят на тима Кирил Домусчиев обяви, че иска той да остане начело на отбора, но това зависи от разговорите, които ще проведе с треньора. "В крайна сметка той се доказа, след като получи шанса да води клуб с по-добри играчи и сериозни амбиции. Показа качества, но оттук нататък нещата са въпрос на допирни точки", каза бизнесменът в интервю за ТВ7 ден, след като "Лудогорец" за трети път ликува с титлата.

Тимът от Разград този път си я осигури предсрочно с победа 1:0 над "Локо" (Пд).

"Има и финансова страна. Трябва да видим какви условия имат Стойчо и хората от щаба му. Най-важното обаче е каква визия ще предложи. Целите ни остават - титла, купа, ще се гони и влизане в Шампионската лига. С една дума - ще се борим на всички фронтове докрай. Говорили сме, но не в детайли. Уточнени са местата за лагери, съперниците, които се търсят", продължи бизнесменът. Кирил Домусчиев обяви също, че се работи и здраво по селекцията. Шампионите чакат отговор от двама родни играчи. Според слуховете един от тях е Владимир Гаджев, чийто договор с "Левски" изтича. "Важно е какви са им условията. Не можем да надвишаваме бюджета. Друг въпрос е дали са уверени, че ще се справят с конкуренцията. Не одобрявам хора без характер, нищо че имат качества. Набелязали сме и чужденците за постовете, които търсим. Знаете, че вече взехме един бразилец", разкри Домусчиев.

Той обяви, че не парите, а постоянството е довело "Лудогорец" до третата титла. "Допуснахме 3-4 загуби и то в определени периоди на спадове. Иначе всеки може да познае, че "Лудогорец" е на терена по стила на игра. Отборът е обезпечен финансово, но не смятам, че е най-скъпият в България", уточни благодетелят. "Освен пари този проект коства и доста нерви на мен, брат ми и хората от управата", допълни той. Домусчиев разкри и причината да няма шумен купон за титлата. "Не бяхме подготвени, защото сме малко фаталисти", каза Домусчиев. Бизнесменът бе категоричен, че голям клуб трудно може да се издържа само с пари от фенове. "Без сериозни инвеститори не става. Не може да се разчита на хиляди хора, които са взели по няколко акции. Това са много дребни пари. Влязла е някаква сума, но какво ще стане, когато тя свърши? Отново ли ще си купуват акции, ще попълнят капитала ли? Така не става. В ЦСКА трябва да работят много. Да се намерят стабилни спонсори. Да се разчита на пари от билети, а това става с пълен стадион, добра игра, а и да се изгонят лумпените", завърши Домусчиев.

Клаксони и песни огласиха Разград

В "Лудогорец" обявиха, че отлагат големите тържества по случай титлата за 17-ти май. Феновете на футбола в Разград обаче не устискаха и се впуснаха в празненства.

Шествие от коли и клаксоните им огласиха квартала около стадиона в града, малко след последния съдийски сигнал на Георги Йорданов.

"Мислех, че сме свикнали с победите и купите, но всеки финален съдийски сигнал, който ни носи нови точки и успехи, ни влудява от радост", призна запалянко, окичен със зелените атрибути на "орлите", докато се мъчеше да вкара колата си в автоколоната, шествала до малките часове на четвъртък из улиците на Разград. В съблекалнята на "Лудогорец" все пак не пропуснаха да вкусят шампионски еликсир. С марково шампанско при играчите се появиха босовете Кирил и Георги Домусчиеви. Те бяха посрещнати с овации и песни на победата от футболистите. Играчите на "зеления" отбор се строиха в хор и под диригентството на футболния ас Марселиньо демонстрираха сериозни певчески умения. Пред "Стандарт" треньорът на шампионите Стойчо Стоев разкри, че щабът му и подопечните им футболисти са полели титлата в заведение. Всичко обаче е било в доста скромен мащаб. На базата на това, което се готви на 17-ти май.

Наредиха се до грандовете "Левски" и ЦСКА

"Лудогорец" стана първият отбор извън София, който е печелил три пъти поред титлата. Досега това се е удавало единствено на "сини" и "червени". Началото на сериите поставят "армейците", които вдигат трофея цели 9 пъти поред от 1954 до 1962 година. Следва тройка - 1971, 1972 и 1973, и четворката от началото на 80-те. "Левски" има два пъти по три титли - 1993, 1994, 1995, и след това новия век - 2000, 2001, 2002. "Литекс" на два пъти се пробва, но не успя. Другият тим с две поредни титли е "Владислав".

"Орлите" дебнат от засада в ШЛ

"Лудогорец" има страхотен шанс да атакува групите на Шампионската лига. Причината е, че разградчани могат да са поставени във всички три кръга, които трябва да преминат до заветната цел.

Във втория и третия "орлите" със сигурност ще бъдат в урната на фаворитите. Те изковаха отличен коефициент от 18.125 и това им се полага. В четвъртата последна пресявка поставените отбори са пет. Към момента с по-висок от "Лудогорец" коефициент са "Селтик", "БАТЕ", "Спарта" (Пр), "Динамо" З и "Залцбург". Към тях ще се присъедини и "Стяуа", който се нуждае само от 3 точки, за да си гарантира титлата. Веднага след това се нареждат разградчани. Два от тези 6 отбора трябва да отпаднат от надпреварата във втори или трети кръг, за да влязат българите като поставени. Нещо, което няма да е изненадващо предвид изравнените сили и честите изненади в последните години.

Стоянов: Тази титла е най-трудната

Един от основните виновници за извоюваната нова титла на "Лудогорец" Владислав Стоянов бе сред най-щастливите. Вратарят разкри и какво се е оказало решаващо за триумфа: "Миналата година дойде малко щастливо. Тази година беше още по-трудно. Много е трудно да задържиш едно и също ниво три години. Програмата ни беше много сгъстена. Тази титла е много по-трудна от другите две. Спечелена е с много повече пот и труд". Стоянов добави: "Нямаше фрапантно тежки моменти. Отборът се справяше добре на всички фронтове. Финалът за Купата с "Ботев" обаче ще бъде много по-различен. Всичко ще се реши за 90 или 120 минути. Знаете с тях винаги се получават много ефектни мачове. Този сезон не успяхме да се победим, ще бъде много интересно за феновете".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе