Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

35 стотни не стигнаха на Лили за полуфинал на световното

35 стотни не стигнаха на Лили за полуфинал на световното

Само 35 стотни не стигнаха на талантливата българска атлетка Лиляна Георгиева, за да се класира за полуфиналите на 800 м на световното първенство за юноши и девойки старша възраст в Бидгошч (Пол). Тази сутрин Лили завърши на пето място в своята серия с 2:09,28 мин. Така тя остана на едно место след четирите които се класират по време за полуфиналите. Последната от този квартет Сайа Сеппа (Финл) е с време 2:08,94 мин. Финландската атлетка обаче е с 2 г по-голяма от българката.

Преди седмица Лили завърши четвърта във финала на 800 м на първото европейско първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси. Тогава от медала я разделиха само 33 стотни.

Освен Георгиева България ще бъде представена в Бидгошч още от Иво Балабанов (3000 м стипълчейз), Диляна Минкина (1500 м) и Полина Макаева (диск). В първенството взимат участие 1500 млади атлети от 150 страни.

Форумът на младите таланти, който ще се проведе от 19 до 24 юли в България се излъчва от „Евроспорт". Зрителите ще могат да гледат първото предаване на живо в ефира в сряда, (20 юли) от 19:00 часа по Евроспорт 2. Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки трябваше да се проведе в руския град Казан, но поради допинг-скандала с руската атлетика домакинството на града бе отнето, а състезанието беше преместено в Бидгошч, Полша.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе