Извънредни новини

Стоичков повежда Казахстан с тайните на Кройф

Стоичков повежда Казахстан с тайните на Кройф

Христо Стоичков е основен кандидат за поста на селекционер на националния отбор на Казахстан. Това твърдят медиите в страната. Пред Sports.kz футболният мениджър Мирчо Димитров говори на дълго за Камата и разкри любопитни подробности като тази, че двама души знаят тайните на легендата Йохан Кройф - Стоичков и Пеп Гуардиола.

Запитан за "барселонската тайна", която притежава Модерния ляв, Димитров заяви: "За това може да се говори безкрайно. Накратко обаче, когато Йохан Кройф започна работа в "Барселона", той наложи своя стил и метод на работа – започвайки с школата и стигайки до първия състав. В този период най-добър играч беше Христо Стоичков. На всички е ясно, че през последните 20 години доминиращият стил на работа във футбола като цяло е именно на Йохан Кройф, а "Барселона" е в основата на успехите на националния отбор на Испания. Методът на работа на Йохан Кройф, маркиран със „Строго секретно", е предаден след края на треньорската му кариера на Пеп Гуардиола и Христо Стоичков", каза Мирчо Димитров, цитиран от Гонг.

"Аз съм футболен човек и личен агент на Христо Стоичков, смятам, че може да помогне на националния отбор на Казахстан да прогресира. Има много причина да смятам, че тази задача е напълно изпълнима", каза още той.

Мирчо Димитров призна още, че ако Стоичков заеме поста, той ще очаква помощ от Димитър Димитров - Херо и Станимир Стоилов, и двамата работили в клубове в Казахстан.

"Разбира се, че ще му помагат. Когато Христо работи в България като треньор на националния, негов асистент беше Димитър Димитров. След отличното участие на България на Световното първенство в САЩ, квалификацията под ръководството на Стоичков и Димитров беше най-добрата за цялата история на българския национален тим. Тогава отборът ни събра 25 точки. Разбира се, последните два мача бяха ръководен от Станимир Стоилов", припомни още агентът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе