Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Стоеви: Сигурни сме за Рио

Стоеви: Сигурни сме за Рио

Сигурни в участието си на Олимпиадата са сестрите Стефани и Габриела Стоеви. Пътят към успеха обаче минава през гъста програма от тежки турнири и отборно Европейско първенство по бадминтон в Казан през февруари. "Нека не бързаме, но шансовете ни са много големи. Надяваме се през 2016 да видим имената си в списъка за участниците на Олимпиадата. Преди това обаче ни предстои отборен мач във Франция.

След това заминаваме за Индия на Гран при, където сме поставени под номер 8. Това е изненада за нас, защото ще участват най-добрите, а ние сме толкова напред в поставените. Надяваме се на добро класиране там. На Европейското имаме да защитаваме бронзови медали от Базел през 2014 г. Сега сме сигурни, че ще се върнем със злато или бронз", заяви Габи по време на награждаването от българската федерация по бадминтон за най-добри състезатели през миналата година.

Сестри Стоеви получиха купи. Освен златния медал на първите европейски игри в Баку, хасковлииките завоюваха още титлите на двойки в 11 турнира. За успехите си бяха отличени също и състезателките ни на сингъл Линда Зечири и Петя Неделчева.

БОК и фондация български спорт също изпратиха награди за сестрите Стоеви. Те получиха златни значки за успехите си в Баку, както и почетен плакет за цялостно представяне през годината. "Миналата година постигнахме много важни успехи. През 2016-а се надяваме да спечелим още повече титли и да вървим нагоре в ранглистата. Феновете ни подкрепят. След всеки турнир получаваме много хубави пожелания. Радваме се че хората следят за нашите изяви и ни подкрепят", заяви Стефани.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе