Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС не е стара мома, която чака да я поканят

ДПС не е стара мома, която чака да я поканят

 

ДПС не е нито символ на старостта, нито е стара мома, която чака да я поканят. Така евродепутатът от Движението за права и свободи Илхан Кючюк отговори на Беновска в предаването й дали партията на Доган се готви да влиза във властта, ако коалицията на ГЕРБ и Патриотите се развали. Той припомни, че ДПС е една от хомогенните политически сили, които работейки в Европейския парламент допринася за международния образ на страната и то само през призмата на българския интерес.  

Сега, повече от всякога, се изисква да имаме национален консенсус по основни въпроси, защото в ЕС вървят преговори не само по отношение на следващия програмен период, но и за големия антикризисен план, който ще касае бъдещите поколения, каза Кючюк.

Според него България има нужда от нова координация и действия за отстояване на интересите си. Той каза, че всяка промяна в законодателството, която предлага ДПС, е в посока на хората, като даде за пример както намаляването на 9 процента на ДДС за детските храни, промяната в схемата 60 /40 като антикризисна мярка, а също така и предложението за субсидиране на чартърните полети, за да се съживи туризма.  Тази подкрепа, която даваме в парламента, тя не е подкрепа за ГЕРБ, а за бъдещето на страна, каза евродепутатът.

Според него около приоритетите на страната трябва да се обединят всички големи политически сили.  Ние ще търсим подкрепа за програмата ни, защото сега ЕС ни дава уникалния шанс да направим скок в икономическото и социалното развитие на страната. Илхак Кючюк заяви, че с програмата за ускорено и догонващо развитие ДПС може да участва в бъдещето управление както с ляво, така и с дясно центристки сили.

Конференцията на ДПС ще се проведе, когато епидемиологичните фактори го позволяват, каза Кючюк като обърна внимание на факта, че най-високият форум на партията събира твърде много хора на едно място.  

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе