Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Вотът е изконсумиран от ГЕРБ

Станишев: Вотът е изконсумиран от ГЕРБ

София. „Вотът е изконсумиран от ГЕРБ. Предстои гласуване". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в парламента. Той коментира повторното внасяне на вота на недоверие от парламентарната група на ГЕРБ.

„Много нелепо е тяхното искане и внасяне на втори вот по същата тема. Според парламентарния правилник такъв вот могат да внесат след 6 месеца. Може би тогава ще имат реални основания, защото Министерството на инвестиционното проектиране реално ще работи, ще прави политики и тогава като опозиция имат право", продължи Станишев и уточни, че ГЕРБ са избягали от дебатите по темата за вота на недоверие.

„Като гледам поведението на Бойко Борисов и неговата парламентарна група ме хваща страх за това как е била управлявана държавата четири години. Четири години държавата се движеше според прищявките на един човек, на базата на неговите лични желания, емоции, моментни настроения. Това ясно личи от поведението на ГЕРБ както вчера, така и днес. Вотът щеше да е за цялостна политика, след това за министерството на инвестиционното проектиране, след започнаха бойкот на собствения вот. Вотът на недоверие е много силно оръжие на правителството, ако не за свалянето му, то поне за изразяване на своята позиция, която да бъде чута от максимален брой хора", продължи коментара си Станишев.

Лидерът на БСП каза още, че Бойко Борисов „продължава да се изживява и вживява в ролята на господар на държавата", но времето му е отминало. „Днес видяхме колко нелепо беше поведението на ГЕРБ при очевиден кворум в пленарна зала - с 207 народни представители, които бяха преброени от квесторите, отново започнаха техните циркове", допълни той.

„Видяхме, че и правителството и двете партии, които го подкрепят, имат много сериозни и ясни аргументи срещу аргументите на вота. Пламен Орешарски направи много силно изявление, което показва, че правителството работи за една стабилна работеща държава, която решава проблемите на отделните сектори, в това число на строителния сектор, за създаване на ред, строителен контрол, кадастрални карти на страната. В последните четири години нищо не е направено в тази област", обясни лидерът на Коалиция за България.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе