Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Водим с 2% пред ГЕРБ

Станишев: Водим с 2% пред ГЕРБ

Брюксел. Водим с 2 процента пред ГЕРБ, но това не трябва да ни успокоява. Това заяви в Брюксел пред общински съветници от БСП соцлидерът Сергей Станишев след заседание на президиума на ПЕС. "За нас големият риск е, че повечето от нашите опоненти разчитат на контролиран вот и всички форми на натиск ще се използват", посочи Станишев. И призова своите да бъдат много организирани и да не допуснат предимството на БСП "да бъде откраднато с други инструменти и механизми". "Ако спечелим убедително, ще имаме много повече основания да разгърнем политиката, зад която сме застанали", каза още Станишев.

"Имаме шанс да сменим баланса на силите в Европа, в България усещаме, че не ни третират по същия начин както други страни от ЕС", каза още соцлидерът. И призна, че много от надеждите, които българите са имали с членството на страната в съюза, не са се реализирали. "В страната ни няма усещане за справедливост към България и пример за това е членството ни в Шенген", каза Станишев. "България ги е изпълнила всички изисквания и въпреки това се поставят нови и нови политически условия. Мартин Шулц, нашият кандидат за президент на комисията, като президент на ЕП много ясно е заявявал неведнъж, че след като страната ни е изпълнила тези условия, тя трябва да бъде приета и ЕС да изпълни своята част от ангажимента", отбеляза президентът на ПЕС. "Това е различието между социалистите и десните към нашата страна", каза още Станишев.

По време на срещата той посочи, че 10 години ЕК, ЕП, както и Европейският съвет са "доминирани предимно от десни сили". И даде пример с новата лява вълна в Европа: "Сега тази картина се променя, защото в Европейския съвет вече имаме 12 премиери от нашето семейство, а преди 3 години бяха само трима". Станишев припомни и думите на Димитър Благоев, че 2/3 от случващото се в страната зависи от това, което се случва в Европа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе