Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев води ПЕС в Близкия изток

Станишев води ПЕС в Близкия изток

Соцлидерът Сергей Станишев подготвя извънредна визита на високо равнище в Израел и Палестина като президент на ПЕС в края на октомври, научи "Стандарт". Според високопоставени източници от централата на ПЕС в делегацията, водена от Станишев, ще бъдат още двама вицепрезиденти, както и генералният секретар на ПЕС Ахим Пост.

Визитата в Близкия изток не е отбелязана в официалния календар на партията на европейските социалисти. Соцлидерът не отрече готвеното посещение, но коментира лаконично, че "ПЕС има ангажимент към намирането на трайно решение за мир в региона". В Израел Станишев ще разговаря на най-високо ниво с лидера на социалдемократическата Партия на труда Шели Ехимович, която ръководи и опозицията в израелския парламент. В Палестина се очаква Станишев да има разговор на 4 очи с президента Махмуд Абас, който е и лидер на лявата партия Фатах.

Визитата на Станишев в Близкия изток е седмица след като делегация на ПЕС се завръща от САЩ. Знае се, че преди отпътуването соцлидерът събира в Брюксел президентски съвет и свиква заседание на външните министри от ПЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе