Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Ще инициираме антимонополни мерки

Станишев: Ще инициираме антимонополни мерки

София. През следващите месеци ще инициираме антимонополни мерки. Ще отстояваме - тази политика да бъде разгърната последователно от правителството и парламента. Ще търсим резерви, за да докажем на хората, че те имат отношение към проблемите им. Правителството показа капацитет за ускорено усвояване на европейски средства. Ще помогнем на правителството да завърши успешно преговорите за следващия период, да няма нулева година.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на неформална среща с медии в централата на БСП.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни, че тази среща е традиционна и се провежда в началото на годината. Той поздрави всички именници, пожела здраве, обективност и свобода на медиите. „Медиите не са обикновен медиатор, а понякога са и първата власт в държавата. Това е много важна обществена мисия, а не просто занаят", каза Станишев и отправи най-добри благопожелания. "Да загърбим омразата помежду си, защото тя винаги е разрушителна", каза Станишев.

„2013 година не беше нито лека, нито спокойна. В крайна сметка, тя стана година на промяната. Още преди изборите, на Конгреса на БСП, казах, че промяната, към която се стремим, не е проста и лесна. Вторите 6 месеца на годината бяха период на усърдна работа от страна на БСП в полза на промяната, с която се ангажирахме. Това беше период на възстановяване на икономиката. По времето на ГЕРБ фалираха 100 хил. фирми и искахме да покажем, че има различно отношение на държавата. Това започна с разплащането с българския бизнес. 2014 година започва на чисто с бизнеса. Втората половина на 2013 година стана период на надеждата. Започна процес на социално размразяване – само парите за отглеждане на дете до 2-годишна възраст нарасна с 100 лв. На най-нуждаещите се пенсионери бяха дадени добавки", каза още Сергей Станишев.

По думите му, каква ще бъде 2014 година, зависи от всички партии, и от медиите. „БСП ще подкрепя действията на правителството. „Ще работим в няколко направления – съживяване на икономиката, балансирано развитие на регионите,", добави Сергей Станишев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе