Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Евроизборите да не се превръщат в дебат за кабинета

Станишев: Евроизборите да не се превръщат в дебат за кабинета

София. Политическият разговор в страната в последните години е бил подменен и сега по същия начин ще бъде направен опит изборите за Европейски парламент да се превърнат в „за" и „против" правителството. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по време на срещата на премиера с медиите под надслов „Открито управление".

„В последните години политическото, публичното говорене, се превърнаха в територия на омразата, на махленски разправии. За съжаление съдържателният политически разговор беше подменен с крясъци и популзъм, беше сведен до много - лични едва ли не, отношения. Все повече политици яхват вълната на разделението, национализма и омразата. Тя изглежда печеливша карта, но по същество по никакъв начин няма да помогне на гражданите на страната", коментира лидерът на БСП.

„Няма съмнение, че тези, които се стремят да превърнат евроизборите в избори на „за" или „против" правителството-ще се стараят да го превърнат на междубалканска разправия. Аз и моята партия отказваме да участваме в тази какафония и искаме да върнем политически дебат там, където му е мястото", подчерта Станишев.

Станишев допълни, че тук е главна ролята на медии, която в някои случаи е по-авторитетна от политиката, защото медиите формират общественото мнение.

„Още от февруари миналата година страната се намира в изключително нестабилна и изострена ситуация и всяка грешка може да бъде повод за взрив", каза още Сергей Станишев.

По повод политиката на управляващите Станишев обяви, че ще настоява добавките за пенсионерите за Коледа и за Великден да станат практика.

Станишев посочи, че очакват политика на социално размразяване – енергийни помощи, увеличаване на средства за отглеждане на деца – да продължат тези усилия да има коледни надбавки по Коледа, както и да има Великденски за тези пенсионери, които са над 1 милион, получаващи пенсии над прага на бедността.

„Без икономически растеж трудно се води социална политика, трудно хората ще видят перспектива на семействата. Необходимо е да има нова политика за индустриализация – и по това се работи. Когато започнахме да работим по това – всички ни се смяха", допълни Сергей Станишев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе