Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Удължиха срока за данъчните декларации на държавните служители

Удължиха срока за данъчните декларации на държавните служители

Депутатите удължиха срока до 8 юни т.г. за подаване на имуществени декларации за 2017 г.от висши държавни служители. Това стана с гласуване в един ден на две четения промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Вносители са народни представители от различни парламентарни групи.

В момента според разпоредбите ежегодно висшите длъжности и чиновници трябва да декларират имуществото си и интереси за предходната година до 15 май.

Вносителите на поправките посочват, че големият брой обстоятелства, които трябва да се декларират и краткото време от утвърждаване на образеца от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, изискват по-дълъг времеви период, за да се събере информацията, която задължените лица трябва да декларират. В същото време кръгът им беше разширен, а по този начин и задължените лица ще имат достатъчно време да изпълнят изискванията на закона, аргументират се авторите на текстовете.

Предложението даде повод на левицата за пореден път да повтори тезата си за лошото качество на законите, които този парламент приема и дори да поискат заради това оставката на председателя на правната комисия Данаил Кирилов/ГЕРБ/.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе