Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Правителството спря процедурите за строеж на кораби и ремонт на самолети

Правителството спря процедурите за строеж на кораби и ремонт на самолети

Правителството оттегли проекторешението за строеж на два многофункционални модулни патрулни кораба по желание на фирмата, избрана за поръчката и въпреки вчерашните преговори за промяна в схемата на плащане, съобщи бТВ. 

Спира се и поръчката за ремонт на изтребителите МиГ – 29 заради жалба от украинска компания, която от вчера е на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Причината е, че Министерство на отбраната е искало да сключи договор с руската компания производител, но и украинската страна има претенции, че може да изпълни логистичната поддръжка на самолетите.

С това процедурата се спира до решение на антимонополния орган, a предвидените целево средства в бюджета няма да бъдат усвоени.

По късно Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предoстaви новата винетка, която ще важи не за календарна година, а от дата до дата. Агенция „Пътна инфраструктура" и МВР представят и организацията на движението в страната за празничните дни. На днешното заседание на кабинета бяха отпуснати и средства за обследване и проектиране на ремонт на храм-паметника „Александър Невски".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе