Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Споразумението с Полша за МиГ остава под въпрос

Споразумението с Полша  за МиГ остава под въпрос

Споразумението с Полша за ремонт на нашите изтребители МиГ-29 остава под въпрос, научи "Стандарт" от свои източници във военното ведомство. Твърди се, че има вероятност новото полско правителство да "скъса" договора си с нашата страна заради опасността от спиране на доставките за резервни части от производителя - руската компания "РСК МиГ".

"Има истина в медийни публикации с подобни твърдения", коментира член на парламентарната Комисия по отбрана. "Разговарял съм с представители на полските военноремонтни заводи. Те бяха изключително притеснени от факта, че има такъв договор и че той уврежда техните икономически интереси. Полша няма права да извършва дори удължаване на ресурс, камо ли ремонт на МиГ-29", коментира пред "Стандарт" Йордан Георгиев, председател на УС на Асоциацията на безпилотните летателни апарати и бивш борден инженер. "Фактът, че се тиражират подобни сигнали, дава представа колко неяснота има около намерението на българското правителство и по-специално министър Ненчев по тази сделка. Ние предупреждавахме, че тя е рискована", коментира соцдепутатът Атанас Мерджанов.

Вчера пред бТВ Николай Ненчев обяви, че до няколко месеца правителството се готви да купи нов тип многоцелеви изтребител и да плати първата вноска по него още следващата година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе