Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ема Хопкинс: Сътрудничеството с българските спецслужби ще продължи, въпреки Брекзит

Ема Хопкинс: Сътрудничеството с българските спецслужби ще продължи, въпреки Брекзит

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс благодари днес в Министерски съвет на специалните служби на България за доброто сътрудничество за разкриване на контрабандата и предотвратяване на трафика на хора. След срещата, тя, и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, отбелязаха пред журналисти доброто взаимодействие на специалните служи на България и Великобритания, което продължава дълги години и ще продължи и след излизането на Великобритания от ЕС. Повод за срещата е разкриването на нелегална цигарена фабрика в Ирландия, която е нанесла щети за 200 милиона паунда, каза в началото на заседанието премиера Бойко Борисов.

Благодарна съм на колегите от българската администрация за близкото сътрудничество в областта на сигурността. Това каза Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България, след срещата си с Борисов. „Току-що имах много интересна и много полезна среща с министър-председателя Бойко Борисов, която подчертава близкото сътрудничество с България в областта на сигурността. През последната година проведохме редица операции в различни области – в борбата срещу нелегалното производство на цигари, организираната имигрантска престъпност, включително трафика на хора и оръжия. Постигнахме много добри резултати. Затова съм изключително благодарна на всички колеги от българската администрация за тяхното тясно сътрудничество. Великобритания усеща, че това сътрудничество може да продължи докато трае периодът на Брекзит", каза още посланикът.

Нашите служби работят много добре с Великобритания и продължаваме работа. С тях правим операции за стотици милиони паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари. Това заяви от своя страна Бойко Борисов. "Колегите работят много добре по тази тема. Или когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав. През месец март беше разбита фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са участвали и българи, припомни Борисов. И колкото повече ги притискахме да изнасят от тук фабриките, толкова повече изнасяха и ноу-хау-то, което имат работниците – тесните специалисти, и правят фабриките там. Но ние си продължаваме след тях, докато ги хванем във Великобритания", каза още премиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе