Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Най-специалният SMS за Гришо беше от Мария

Най-специалният SMS за Гришо беше от Мария

София. Първият български шампион в турнир от АТП Григор Димитров заяви, че успехът му е важен заради посланието към хората в България. След триумфа в Стокхолм хасковлията разказа за това какво му е помогнало да спечели историческия трофей, от кого се е възхищавал като дете и на кого благодари за резултатите си на корта.

"Това е огромен успех не само за мен, но и за родината ми. Искам хората в България да вярват, че всеки един може да успее. Сега се надявам това да вдъхнови много деца, които да се запишат да тренират тенис в клубовете", сподели първата ни ракета.

Димитров призна, че усещането след победата е ново за него. Емоциите го държали дълго на върха на щастието. Той благодари на всички от екипа си за подкрепата, както и на приятелката си Мария Шарапова. Получил десетки SMS-и, от които най-специалните били от гаджето и от семейството му.

Гришо обясни, че в Стокхолм се чувства като у дома си и това много му е помогнало да стигне до първото място. "Просто се стараех да бъда последователен и постоянен през цялата седмица - и в тренировките, и в подготовката за самите мачове. Познавам града, нямах нужда да използвам транспорт, тъй като си шофирах сам. С две думи, трябваше да мисля само за двубоите", сподели българинът.

Гришо заяви, че в момента са в пробен период с треньора Роджър Рашийд, но че е много доволен от съвместната работа до момента. "Първото нещо, което направихме, беше да влезем във фитнеса и да тренираме заедно. Получавах от него основните насоки за това каква стратегия да градя срещу съответния противник и явно се получи", разкрива най-добрият ни тенисист. Димитров коментира, че целта му през тази година е била влизането в топ 20. От вчера той е на рекордното за българин 22-ро място в световната ранглиста.

Гришо и този път не забрави да подчертае огромната роля на баща си за неговото израстване. "Той е човекът, който ме научи да играя тенис. Дължа всичко на него. Като малък гледах мачовете на Сампрас, Агаси и Роджър Федерер. Играех с една ръка и бе съвсем естествено да им подражавам. Никога не съм се старал да копирам някого от тях, исках сам да си изградя стил на игра. В момента играя тенис по начина, по който го чувствам", заявява Григор.

Таткото: Третират ни като емигранти, затова титлата е подвиг

"В момента той стъпи на най-ниското стъпало, което е нужно, за да се изкачиш до горе. Един невероятен успех. Не знам колко хора могат да го приемат като невероятен, но в тениса е нещо изключително. Аз толкова не се радвах на победата му над Джокович, колкото в момента. Просто наистина невероятен характер е Гришата", казва баща му Димитър Димитров. През годините Григор сменя много треньори, но все още преди мач основните съвети получава от таткото. "Винаги му казвам да бъде себе си, да играе това, което той може". Димитров-старши споделя, че фактът, че българин печели турнир от АТП, е подвиг.

"Не знам как ще прозвучи, но наистина доста трудности срещаме с това. Не само защото е българин, ами изобщо играчите от Източния блок са под друг знаменател в Тура. Кацаш на едно летище и те таксуват като емигрант. Григор много страда от това", споделя още таткото на Гришо пред bTV. Той разкри също, че синът му се мести в Лос Анджелис, където ще бъде неговата база. В Града на ангелите имение има приятелката му Мария Шарапова. Българският тенисист започва участието си в Базел днес или утре.

Световните медии

Tennis.com

"Григор Димитров пръска талант, както повечето играчи пръскат пот, но съпротивителните му сили никога не са били особено впечатляващи. Подобрявайки сервиса си и залагайки на пълния си арсенал от качества обаче, Григор игра вдъхновяващо и след обрат спечели първата си титла от АТР турнир."

ESPN

"22-годишният българин проби сервиса на световния номер 3 Ферер три пъти, за да приключи мача за малко повече от 2 часа".

TennisNow.com

"Очакванията към Григор бяха сериозно завишени през последните години, въпреки че е само на 22 г. Това направи чакането сякаш далеч по-голямо, отколкото всъщност е".

Madrid-Open.com

"Димитров от България попречи на Давид Ферер да спечели 3-ата си титла през 2013-та година".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе