Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

САЩ спечели с дузпи дербото с Русия на хокей

САЩ спечели с дузпи дербото с Русия на хокей

Сочи. Мега драма беляза очаквания с огромен интерес сблъсък в хокея между Русия и САЩ. Двубоят бе първия след победата на американците на игрите в Лейк Плесид 1980, който се играе в държава на която единия от двата тима е домакин на олимпиадата. Огромната зала "Болшой" се изпълни от рано в очакване на реванша на руснаците. В американския тим игра Райън Сутер, чиито баща бе част от студентския тим на САЩ който спечели олимпиадата през 1980-а.

След нулева първа третина руснаците поведоха с гол на капитана Павел Датцюк в 29,15 мин. С човек повече САЩ върна гола 7 минути по-късно чрез защитника Кам Фоулър. За ужас на публиката Джо Павелски изведе американците напред в 49-ата минута. Датцюк обаче свали напрежението с попадение три минути по-късно. Драмата настъпи 4 минути преди края на редовното време когато от синята линия защитника Фьодор Тютин вкара невероятно попадение за 3:2. Американският съдия Брад Майер обаче не го зачете, защото според него вратата е била разместена. На повторенията обаче се видя, че няма нищо такова. В продължениета до нов гол не се стигна и така се отиде на дузпи. Патрик Кейн откри за САЩ. После пропуснаха Т.Джей Ошей, Датцук и пак Ошей. Накрая Ковалчук изравни за 1:1. Треньорът на американците обаче усети, че късмета е кацнал на рамото на Ошей и му остави да бие останалите дузпи.

След първите два пропуска на Ковалчук и Ошей руснаците излязоха напред, чрез Датцюк - 2:1. Ошей обаче изравни веднага за 2:2. Ковалчук изведе Русия напред - 3:2. Ошей обаче върна САЩ в играта с 3:3. Последваха нови пропуски на Датцюк, Ошей и Ковалчук, които определено щяха да докарат инфаркт на някой от феновете в залата. Логиката обаче възтържествува с победен гол на Ошей. В целия мач и продълженията САЩ имаше 33 удара срещу 31 на Русия. За домакините обаче освен накърнено самочувствие тази загуба няма да им повлияе на класирането за 1/4 финалите, където отиват първите в трите групите и най-добрия втори. Останалите 8 играят за още 4 места напред.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе