Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Социолог: Борисов не е разколебан

Социолог: Борисов не е разколебан

"Борисов има нужда да мобилизира и обедини партията. Той обаче още не е решил какво да прави. Не е разколебан, винаги има четири възможности - да предаде властта на Радев, да не прави нищо, да ремонтира правителството за нова легитимност или да смени себе си. Последните два варианта са най-възможни. Борисов не иска да е премиер след март догодина. Партията вчера очакваше да каже какво е решил, а той заяви, че още не е готов", коментира социологът Андрей Райчев пред бТВ.

"Нормално е да има такова събитие, предстоят избори. От Борисов получихме полвинчати сигнали. Винаги има два типа разговор, а ние трябва да сме реалисти. Нека не забравяме за идеалистите на протеста, зад които стоят от "политическия скрап". Ако има системна грешка, която трябва да се поправи, то с ДПС+БСП+Мая Манолова + техния вуйчо от Близкия изток ли ще го сменяме този модел. Успех тогава", заяви политологът Ивайло Цветков.

"Борисов е центрист, няма дясно, което сега се опитва да се възстанови", разкри Райчев.

"Трябва да се мисли повече на протеста - има млади хора, които са носители на индивидуална култура, а ние като народ сме колективната култура. Тези хора нямат политически нагласи. Една "Демократична България" пролет не прави", заяви политологът Ивайло Цветков.

Адрей Райчев допълни, че Борисов подценява противниците си, а за него президентът и Христо Иванов не са такива.

Какво ще стане, ако това срещу което хората протестират, се преповтори след изборите, попита Цветков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе