Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС: София става домакин на кафявия интернационал

ДПС: София става домакин на кафявия интернационал

ДПС отново изказа протеста си срещу Луковмарш, както направи в деня преди проявата за почитането на бившия министър на войната преди 1944 г., предаде Канал 3. 

В нарочно изявление относно нарастване на фашистките прояви Джейхан Ибрямов отново изрази недоумението си, че проекторешението на движението, насочено срещу подобни прояви, отлежава в пет комисии в НС, без да се придвижва за гласуване в пленарната зала, а е внесено още на 30 януари. 

Това решение е своеобразен тест, който е провело движението, на партиите, за да види дали ще пожелаят да осъдят Луковмарш, подчерта Ибрямов. И понеже такова нещо не се е случило, депутатът от ДПС обяви за политически сурогати всички политически формации в НС, които не заклеймяват ксенофобията и антисемитизма. 

България става все по-известна като любезен домакин на кафявия Интернационал, заключи съпартиецът му Станислав Анастасов. Повод за обобщението му бе, че в марша са се включили представители на крайни националистически формации от 9 държави. От движението подчертаха, че и в Германия, и в Унгария са налице санкции и арести, а у нас няма такива мерки от страна на властите. 

По този повод председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е изпратил писмо до европейските посланици, в което изразява възмущението си от засилването на ксенофобията и антисемитизма, и ги приканва да следят внимателно случващото се в парламента. 

Историята трябва да се помни, призова Ибрямов. Не трябва да се допускат леви и десни фашисти да си играят със страховете на хората. Депутатът обърна специално внимание и на свободната продажба в книжарниците на нацистка литература.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе