Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

София и Атина обсъждат свързаността

София и Атина обсъждат свързаността

Съветът за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция ще проведе своето четвърто заседание на 26 февруари в Александруполис, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във фокуса на заседанието ще е свързаността - транспортна, дигитална и енергийна, още по-активното и тясно сътрудничество в областта на опазването на външните граници на ЕС, както и по отношение на новите политики за растеж и иновации на Европейската комисията. Друг акцент на Четвъртата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище ще бъде активното партньорството в рамките на НАТО, в сферата на културата и туризма.

В Александруполис министър-председателят Бойко Борисов ще проведе двустранни разговори с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов за съвместното заседание с гръцкото правителство, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Младен Маринов, Петя Аврамова, Боил Банов, Росен Желязков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе