Извънредни новини

Собственик на "Левски" подаде оставка

Собственик на

Един от собствениците на "Левски" Иво Тонев подаде оставка като председател на Управителния съвет. Това стана след заседание на "Герена", на което бе  обсъдена селекцията и визията на школата. Тонев разкри, че другите двама акционери Александър Ангелов и Николай Иванов не са запознати с решението му, което е взето след като от миналото лято бе подложен на постоянни хули и нападки. 

"Срещу нас се водеше гнусна кампания и не мога да позволя повече името ми да бъде хулено. Някои забравиха къде беше Левски, когато господин Батков ни предостави акциите, покрихме и дългове за 4,5 милиона лева. Как обаче един не каза една добра дума", обоснова се синият шеф. 

"Замислете се кои са хората които обичат "Левски". Не бягам, не се отказвам по средата на пътя. Но няма да позволя и някой да се гаври с името. В понеделник ще депозирам оставката си. Тъй като утре пътувам за чужбина. Говоря от собствено име. Не съм водил разговори с другите акционери - те не знаят за това решение. Само жена ми и сина ми знаят за моето решение. Обикновено когато говоря за сина ми се (тук говори през сълзи, б.а.), защото не познавам по-голям левскар от сина си", каза още Тонев.

И продължи:"Единствената сила и единствените хора, които могат да ме накарат да променя това своое решение са феновете на "Левски". Ако усетя, че ми вярват и ме подкрепят бих останал. За да се обитам да направим левски един добър средно европейски клуб. "Левски" е печелил и тилтли и купи и пак ще печели. Не ми е фикс идея да бъда част от тези които ще видгнат титлата или купата. Да ще се гордея и да се радвам. Но за мен е по-важно "Левски" да е е добър средно европейски клуб. Но ние винаги сме искали да може Левски да се самозидържа на 50 -60 процента. Никога не съм демагогствал".

"Не съм демагог. Тук е момента да се извиня на Степан и на Васко, защиото отказах медиини изяви и трябвапе те да говорят за неша които не трябваше да обясняват. Никога не съм търсил медиина известност. Напротив мисля, че всеки един собственик няма какво да обяснява повече от 1-2 пъти на гоидна. Хората на които плащаме трябва да правят това. Бяха ми вменени много неща, които не приемма. И както казах няма да търпя да . Не съм допуснал до момента левски да има пробле, Както и другите двама акционери, които имат класа и авторитет също бяха обиждани не един или два пъти. Считам, че най-трудното за "Левски" мина. Ако от тук бъде управляван правилно, може да надгради и може да върне славата и уважението на хората които го обичат. След мача с "Берое" казах на сина си, ако бях там сам щях да са е псувам. Откровено, след тази продукция. Но някой да говори по мои адрес -тото че от отам ще платим козирката? , няма да стане", заяви още Иво Тонев.

Но отказа да каже кои са хората с нападките към него. 

Отбор в "Б" група не е стоял пред нас. Чисто финансово не можем да си го позволим. Както и да бъде смятано е не по-малко от 700-800 хил. на година, при положение, че дължим пари към НАП е невъзможно.

"Относно селекцията, мисля преди около 3-4 заседания гласуваме изцяло селекцията да бъде от спортния директор. Запозна ни днес кои постове са необходими съгласувани с Люпко. Запозна ни със сума за един играч с трансферна сума която трябва да бъде платена. И за друг такъв. И ще бъде платена от нас като мажоритарни собственици. Имахме предвиден малък бюджет, а сумата сега стана по-голяма и ше я покрием ние тримата", посочи Иво Тонев.

Тонев "буферът", "касиерът" - аз знам кой съм и хората които работят с мен знаят кой съм, каза още той.

И допълни:"Няма финансов проблем Левски. Не мисля, че има. Водим преговори и ще продължа да го правя. Повечето фирми са наши, а другите на наши приятели. финансово стабилен и спокоен поне за две години напред".

"Не успяхме обаче да се доближим като игра до "Лудогорец". Съжалявам, че аз не казах за Стойчо Стоев, просто пътувах в чужбина", заяви още Иво Тонев. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе