Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Тайбе сменя прическата след всяка борба

Тайбе сменя прическата след всяка борба

Тайбе Юсеин върна България на картата на световната борба. Родената в разградското село Мъдрево състезателка най-накрая спечели световната титла. Това стана в категория до 62 килограма на шампионата на планетата в Будапеща, Унгария. "Заслужаваше си", каза през сълзи емоционалната Юсеин. Това бе първа титла за България от световното първенство от 7 години насам. За последно Станка Златева грабна злато.

Тайбе е възпитаничка на Спортното училище в Русе. Още като първокласничка в Разград Тайбе настоява да спортува. Родителите й я записват на тренировки по бадминтон. Година по-късно бащата заминава на гурбет, останалата част от семейството се прибира в родното си село. Там обаче няма други възможности освен борбата и Тайбе излиза на тепиха. Когато завършва пети клас, първият треньорът й Мустафа Кесман препоръчва на родителите да продължи в спортно училище. Така девойката поема към Русе и заживява на квартира от 12-годишна.
Първите й големи изяви са на народни борби. След няколко месеца на тренировки тя отива на състезание и мери сили с момчета. Става трета и получава медал. Спортът така завладява шампионката, че тя е непримирима да демонстрира уменията си и в дебюта си на голямо първенството. На европейското за кадетки Албена 2004 националката е по-малка от своите съпернички с 3 години, но това не я спира. И прибягва до невинна лъжа.

Още за Тайбе Юсеин четити в Златен Стандарт, който е вече на пазара!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе