Извънредни новини

Кралев: Скоро ще представим проекта за Висшата лига

Кралев: Скоро ще представим проекта за Висшата лига

Съвсем скоро ще бъде представен проектът за т. нар. Висша лига в българския футбол. Това заяви пред Нова телевизия спорният министър Красен Кралев.

„Ясно е, че футболът има нужда от подкрепа и реформа. Правилата са били доста различни досега, много от тях не са се спазвали. Налага се ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС. Повечето собственици на клубове са узрели за този момент. Въпросът е да се избере правилният формат", на мнение е Кралев.

„Може би говорим за Професионална лига. Не става дума за даване на шанс на „Литекс", „Локо Сф" или ЦСКА да се върнат. Става дума за тези отбори, които имат възможности, имат база, спазват финансовия феърплей – това трябва да е принципът, защото само за връщането на два или три отбора няма да е сериозно. Съвсем скоро ще можем да представим проекта, за да се обсъди със собствениците и ръководители на футболни клубове", коментира още спортният министър.

На въпрос дали няма конфликт на интереси във факта, че негов съветник е журналистът от „24 часа" Георги Банов, Кралев заяви:

"Аз не виждам конфликт на интереси. Познавам г-н Банов от много години, имам много приятели, бил съм дълги години президент на Черно море. Имаме дефицит в PR отдела, а той ме съветва по чисто спортни въпроси. Уважавам го, знам какви са му възможностите. Нито г-н Банов формира редакционната политика на „24 часа", а кой въпрос ми е спестил, които други журналисти са ми задали. В този случай няма за какво да се съмняват хората. Всички знаят какъв ми е бил бизнесът", добави Красен Кралев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе