Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутати скочиха на Валери Симеонов заради пилотите

Депутати скочиха на Валери Симеонов заради пилотите

Депутатите от Комисията по отбрана скочиха срещу вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че отказът на летците от "Граф Игнатиево" граничел с държавна измяна. Пръв протестира генерал Симеон Симеонов от ДПС, който се възмути, че не може да се говори така по техен адрес.

Трябва да има минимално уважение, скочи Симеонов и допълни, че все пак това са думи на вицепремиер, представител на властта. Подкрепи го Славчо Велков от БСП, който призова Валери Симеонов час по-скоро да направи изявление, с което да се разграничи от тази си позиция.

Категорично съм против да се обявяват нашите летци в държавна измяна, протестира и Велков. И добави: "Още повече от цивилно лице". С протеста на колегите си се съгласи и шефът на комисията по отбрана Константин Попов. "Наистина, към българските летци само с уважение!", наблегна и депутатът от ГЕРБ.

Преди това Симеонов заяви: "За мен действията на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време", като уточни, че това е негово лично мнение, а не на правителството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе