Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нов скандал с БСП-Перник

Нов скандал с БСП-Перник

 

Председателят на Областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев няма да участват в кандидатската листа за предстоящите на 4 април избори за Народно събрание. Двамата си направиха колективен самоотвод, който ще бъде представен официално на заседанието на Областния съвет на БСП, предава БНР. Водач на листата в 14-и многомандатен избирателен район в Перник е Стоян Мирчев.

Позицията си  във връзка с номинациите за предизборната листа, както и мотивите за отказ от участие в нея двамата лидери заявиха писмено във "Фейсбук" страницата на местната организация на социалистите. Ето какво каза председателят на ОбС на БСП Стефан Кръстев:

"Заедно с областния председател решихме да си направим самоотвод, тъй като все пак и двамата сме ангажирани с дейностите на местната власт за мандата 2019-2023 година, но не по- маловажен е фактът, че при подредбата на избираемите места в листата не беше потърсено мнението на местната организация на БСП, нито на общинско, нито на областно ниво, което въпреки уставните норми е изключително недопустимо“.

Стефан Кръстев твърди, че за местата в листата научава от средствата за масова комуникация. В интервю за БНР той казва, че не познава водача Стоян Мирчев, той не е идвал в Перник, но му се струва интелигентен човек. „Естествено, ще работим с него и ще направим максималното за изборен успех", твърди още Кръстев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе