Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ситуацията е: Да махнем Борисов, пък ще видим

Ситуацията е: Да махнем Борисов, пък ще видим

 

Много трудно се работи в подобна ситуация. Вътре в управлението проблемите също се повишават, някои хора започват да се оглеждат как да напуснат кораба, каза за БНР членът на Националния съвет на БСП Михаил Миков.

Той припомни, че през 2009-а година, когато е възниквала ГЕРБ, формацията е отричала партиите и коалициите „и ги титулуваха с най-различни имена“. Според Миков отново има риск да изпаднем в подобна ситуация.

„Истината е, че ГЕРБ е дясна партия и дясно управление. Днес се прави опит, с темата „Корупция“ да се забрави това нещо, за да може други десни да дойдат и да дадат пак от същото“, категоричен е той:

„Много ми е странно хората,  които са гласували с ГЕРБ за промяна на Конституцията в областта на съдебната власт, днес да искат нови промени в Конституцията. Имам пред Христо Иванов и Радан Кънев. Най-странно ми е, когато разбера, че и господин Цветанов е в цялата тази история - и той сваля днес правителството на ГЕРБ…Много хора казават: „Нека да свалим ГЕРБ, пък после ще видим“! Е какво ще видим, пак от същото, само че няма да е Бойко Борисов! Само че това „после“ беше и през 2009-а, беше и през 2014-15-а година и все се получава…“, припомня Миков.

Според него на протестите няма никакви социални искания, „за да може за пореден път някакви политически проекти да получат присъствие в парламента“.

„Днес протестират младите и образованите, само че какво ще стане, ако излязат да протестират онези 200-300  хиляди работещи бедни или пенсионерите, които живеят на месец с 250 лв. Това са въпроси, на които всяка политическа партия трябва да даде ясен отговор: „Какво става след падането на Борисов с пенсиите, какво става с безработицата“ Това са големите въпроси, от които всеки бяга и това крие сериозен риск“, каза ощеи Миков.

Според него, едно достойно представяне на БСП минава през упорита работа и консолидация, но „не виждам такива нагласи в днешното ръководство, напротив – то иска да отлюспи тези, които мислят различно“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе