Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сираков: Вменяват вина и на Томислав Дончев

Сираков: Вменяват вина и на Томислав Дончев

Вменява се, че семейство Дончеви управляват Габрово, това не е така, каза депутатът от ГЕРБ Николай Сираков пред БНТ. "Първо господин Дончев е вицепремиер и не участва в управлението на града. Второ - братът на Дончев управлява едно общинско звено, чиято дейност е озеленяване. Садят цвета и поддържат зелените площи в града. Това не е управление на Общината. Това дори не е търговско дружество. Това е дейност към общината, което се извършва от общинско звено. Той е назначен от кмета на Габрово, за неговата длъжност не се изисква конкурс, защото той не е в щата на общината. Назначен е заради неговите качества", заяви той. 

Той бе категоричен, че в община Габрово няма конфликт на интереси. "Г-жа Мария Недева и нейният съпруг - тя е в избирателните комисии преди г-жа Таня Христова, тя е преди ГЕРБ да съществува като практика под различни форми в избирателните комисии. Съпругът ѝ е юрист на Здравната каса, откакто тя съществува. От къде те да знаят, че тяхната кръщелница Христова в последствие ще стане кмет? Имаме една роднинска връзка, които са брат и сестра. Сестрата е назначена една година преди брата в общината в областта на европейските средства и икономическо развитие. Нейният брат след два пъти проведен конкурс е избран за началник на общинския инспекторат, който тогава беше създаден. Години по-късно става зам.-кмет. Той не е бил член на ГЕРБ", обяви Сираков.

Член на БСП от години работи като член на общинско предприятие, зам.-председателя на областния съвет на БСП е главен експерт в общината. Мога да изредя още няколко семйства, които са заварени от ГЕРБ при двойното управление - 8 год. мандат на БСП. Няма разминаване между парламентарната група и премиера, единни сме, бе категоричен Николай Сираков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе