Извънредни новини

"Синята приказка" възкръсна

"Левски" на Мъри украси коледното шоу

"Виваком" и феновете събраха пари за школа за футзал

Съставът на "Левски", който преди 10 години игра четвъртфинал в Лига Европа и в Шампионската лига, отново облече екипите за коледното шоу в "Универсиада". В празничния турнир по футзал футболните правила бяха загърбени в името на забавлението, а Станимир Стоилов пак застана начело на славното поколение от 2005/06 г. Под негово ръководство умения по минифутбол демонстрираха вратарят Георги Петков, Даниел Боримиров, Станислав Ангелов, Христо Йовов, Емил Ангелов, Димитър Телкийски и Елин Топузаков. А препълнената зала беше подгрята с изпълнение на химна на Шампионската лига от талантливата оперна певица Петя Миланова.

В полуфиналите т. нар. Синя приказка на Мъри отстрани "Сините звезди", начело с Константин Папазов и Емил Велев. Инспирирани от Тити, "Звездите" получиха рамо от съдийките Димитрина Милкова и Християна Гутева, резултатът от първото полувреме 1:6 беше анулиран с натиска на публиката и след почивката беше удържано героично 3:3, за да се стигне до дузпи. Тити се преквалифицира от бек във вратар, но въпреки лъжливите му движения в стил "Дудек" и въпреки че съотборникът му Емил Велев-Кокала по свое усмотрение преби дузпа заради неуспешен първи опит, ветераните от 2005/06 г. спечелиха.
За финала със "Сините фенове" Мъри направи скоростен трансфер в кулоарите и привлече Тити. Боримиров и компания буквално размазаха съперника и резултатът набъбна до 7:2, което оживи залата и възкреси спомените за знаменитата синя победа над ЦСКА през есента на 1968 г. Но след това нервите на Тити не издържаха на огромната радост и той извади отбора, което осигури на феновете служебно 3:0. А Тити обеща, че заради това решение днес (б.р. понеделник) ръководството на БФС ще бъде свалено. Традиционният мач между представителния тим и "Левски София-Запад" обаче не се състоя, защото футболистите на Стойчо Стоев не се събраха.

Присъствие на коледния празник отбелязаха трима от ръководството на "Левски" - Иво Тонев, Александър Ангелов и Константин Баждеков. В ложите седнаха и легендите Наско Сираков, Добромир Жечев и Гошо Гинчев. А целта на шоуто беше да се финансира детско-юношеска школа по футзал. Вече има два варианта за зала, а трима треньори са обещали услугите си. За целта феновете дариха по 5 лева, с които участваха в томбола, а новият акционер "Виваком" обеща да дублира събраната сума.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе