Извънредни новини

"Синята Коледа" събра 76 000 лева

София. ПФК "Левски" събра миналата вечер футболисти, треньори, ръководители, ветерани и привърженици на благотворително коледно парти "Синята Коледа". Събитието се състоя в столично заведение, информираха от клуба.

С това бе поставено началото на мащабна кампания за набиране на средства за учредената наскоро фондация "Фонд 100 години Левски". Събитието бе организирано съвместно от ПФК Левски и "Фонд 100 години Левски". Благотворителното парти събра общата сума от 76 000 лв – около 36 000 лв бяха средствата дошли от проведения търг, 30 000 лв от куверти и 10 000 лв от дарения.

Първата голяма кауза, за която ще се изразходят набраните средства е изграждане на терен за детско-юношеската школа на футболния клуб. Водещи на вечерта бяха популярните Иван Христов и Андрей Арнаудов, а по-късно по време на благотворителния търг се включи и Юлиян Константинов. Тримата създадоха отлична атмосфера в нощния клуб и се погрижиха за доброто настроение за гостите.

Безспорно кулминацията на вечерта бе проведеният благотворителен търг. Легендарната "деветка" на "Левски" Георги Иванов-Гонзо спечели аплодисментите в залата, след като купи капитанската лента на Станислав Ангелов от мача с ЦСКА в четвъртък за сумата от 800 лева. Друг любимец на Сектор "Б" - Димитър Иванков, пък брои същата сума за фланелката на Мариян Христов в Кайзерслаутерн от шампионския сезон на българина в Германия.

Накуп за 3500 лева бяха продадени фланелки на "Левски" на Христо Йовов и Димитър Иванков. В същото време екип на Гара Дембеле, с който той отбеляза два гола на Локомотив (Пловдив) в мач на "Лаута", бе закупен за 600 лева. Други 3500 лева бяха платени от фен за обувките на Даниел Боримиров от историческия мач с Удинезе през 2006 година, пратил "сините" на четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА.

2100 лева бяха дадени и за фланелката на Елин Топузаков от дебюта на "Левски" в групите на Шампионската лига срещу Барселона на "Камп Ноу". Фланелката на Владимир Гаджев, с която той вкара страхотен гол на Лил през 2010 година от над 30 метра в груповата фаза на Лига Европа, пък бе продадена за 2600 лева.

След това дойде кулминация на вечерта. На сцената бе извадена купата от последната шампионска титла на тима от 2009 година. След близо 15-минутен и много оспорван търг накрая Христо Йовов спечели наддаването с оферта от 22 000 лева.

Вечерта завърши с песни на ентусиазираните фенове, които не пропуснаха да покажат задоволството си от вчерашния успех над вечния съперник ЦСКА.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе