Извънредни новини

"Сини" и "Червени" окървавиха Враца

Масов бой между фенове на Левски и ЦСКА и избухнал преди минути на бул. "Васил Кънчов" във Враца, съобщават врачанските медии „Bulnews" и "Конкурент".

Автобус и коли с привърженици на „червените" пътували от Козлодуй и при магазин „Технополис" подготвили засада на сините фенове. В същото време от Враца към София е тръгнала колона от автомобили с привърженици на Левски, които пътували за днешния мач в столицата.

Започнал масов бой, в който участвали около 100 човека от двете агитки. „Сините" фенове се оказали по-подготвени и попилели червените си опоненти, пишат от „Bulnews".

Според „Конкурент" пък екшънът започнал малко след 13 часа на бул. "Васил Кънчов". Тогава по думите на момчетата с „червени" фланелки, които чакали да си купят билети, върху тях налетели озверели „сини" запалянковци. Някои от тях носели бухалки. В мелето един от червените фенове е с пукната глава, намесили се по-възрастни мъже, които озаптили озверелите биячи.

Феновете на ЦСКА идват от Козлодуй. Сред тях е и пресаташето на общинската управа Лиляна Рашкова. Членове са на "Червена чета Радецки" от крайдунавския град. В групата има доста тийнейджърии много малко опитни мъже. Не пожелаха да застанат с лицата си пред обектива, но казаха, че с нищо не са предизвикали агресията на биячите със сини фланелки.

Свидетели на мелето подали сигнал на тел.112 и в района почерняло от полицаи. Целият наличен състав на полицията е мобилизиран да прекрати боя. На мястото на инцидента дошла и линейка. Двете агитки са продължили пътя си към София, но ескортирани от полиция, за да не се стигне до нови сблъсъци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе