Извънредни новини

ЦСКА без синдик, съдът ще назначи такъв

ЦСКА без синдик, съдът ще назначи такъв

ЦСКА остана без синдик, като при това положение, се очаква съдът да назначи служебно постоянен синдик на "червените". Това е резултатът от първото събрание на кредиторите на "армейците", което се проведе в съдебната залата, а причината е, че кредиторите не са успели чрез мнозинство да изберат поне един от хората, които са били предложени за постоянен синдик на клуба.

Не се стигна и до избор на комитет на кредиторите.

Три бяха кандидатурите за постоянен синдик, като временният такъв Радослав Тонев е бил подкрепен от представителя на държавата в лицето на НАП. Дългът към НАП обаче формира едва около 30% от задълженията на ЦСКА, които според временния синдик са около 33 милиона лева.

Други предложения за постоянни синдици са били Георги Чолаков и Иван Иванов.

Малко по-рано временният синдик Радослав Тонев оттегли своята кандидатура, но впоследствие името му бе издигнато от адвокатите на Националната агенция за приходите. Другите двама кандидати бяха Георги Чолаков и Иван Иванов. Първият бе предложен от представителя на Гриша Ганчев. В крайна сметка нито един от тримата (Тонев, Чолаков, Иванов) не събра нужния брой гласове и така ще се стигне до назначаването на служебен синдик, който да движи процесите в обявения в несъстоятелност клуб.

След заседанието се изясни, че 33% (около 11 млн. лева) от всички дългове на ЦСКА са към НАП. Други 20% (6,6 млн. лева) пък са към дружеството "Лира Инвестмънтс". Стана ясно още, че броят на чакащите пари от "червения" клуб частни лица, фирми, банки, мениджъри и всякакъв вид други кредитори е точно 309.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе