Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Силвия Дънекова с 2 титли и сребро от Добрич

Силвия Дънекова с 2 титли  и сребро от Добрич


Националката на 3000 м с препятствия Силвия Дънекова (СК „Европул"-Бургас) взе най-много отличия от шампионата по лека атлетка в зала, който се проведе вероятно за последна година в Добрич. Очакванията на всички свързани с леката атлетика в България са от идната зима ремонтът в зала „Фестивална" да е приключил и тя да стане отново дом на леката атлетика.
В Добрич Силвия (вляво на снимката) взе златото на 1500 м и 3000 м, където изведе до рекорд за старша възранст Диляна Минкина, а също спечели и сребро на 800 м.

Въпреки стабилните резултати обаче Дънекова обяви, че няма да стартира на световното в зала в Портланд (17-20 март). Все още се чака решението за шампионата на планетата и на атлет, и спортист №1 на България за 2015-а Габриела Петрова. В Добрич тя спечели сребро на 60 м и заяви, че до 10 дни ще има яснота дали ще участва в Портланд. Радослава Мавродева взе златото на гюле със 17,96 м, което бе най-силния резултат от шампионата в Добрич. Катя Христова (СК „Костенец") спечели златните медали на 400 и 800 м. Най-добрата млада атлетка за 2015-а Лиляна Георгиева спечели титлите на 1500 м и 3000 м, но при старшата възраст, въпреки, че е първа година младша.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе