Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Въоръжените сили имат толкова самолети, колкото са необходими

Въоръжените сили имат толкова самолети, колкото са необходими

Българските въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в авиобаза „Граф Игнатиево".

Ненчев не посочи бройка, но каза, че тя е "много повече от това, което беше". "Не само, че не приземяваме българската авиация, а точно обратното", каза Ненчев, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че след няколко месеца ще получим последните два двигателя от Полша. След проведена обществена поръчка, в края на ноември или през декември ВВС ще получат още 10 двигателя. Ненчев каза, че не знае коя е спечелилата поръчка фирма, но мисли, че е българска.

Това според министъра на отбраната гарантира, че България самостоятелно може да изпълнява мисията по отбрана на въздушното ни пространство. В коментар за оставката на командира на ВСС ген. майор Румен Радев Николай Ненчев заяви, че в нея има мотиви.

"Единственият мотив, който е изложен там е несъгласие с промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили, с която позволяване и други съюзни държави съвместно с нас да извършват охрана на въздушното пространство. Несъгласие с решение на Народното събрание, което лично мен ме плаши, всеки български гражданин трябва да приема законодателството такова, каквото е", заяви министърът. За това, че оставката на ген. Радев съвпада с номинацията му за президент на социалистите, Николай Ненчев коментира като срамно.

Днес премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната Константин Попов посетиха специализирания учебен център край Црънча, където наблюдаваха демонстрации от военнослужещи на парашутни скокове, бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. След това посетиха авиобазата край Граф Игнатиево.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе