Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров: Не печелим нищо от Шенген

Сидеров: Не печелим нищо от Шенген

София. „Влизайки в Шенген, ние не печелим нищо", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в интервю за предаването на бТВ „Лице в лице".

"В същото време ставаме привлекателни за много бежанци. Защото влязат ли веднъж в България, те влизат в ЕС, а сега не е точно така", каза лидерът на Атака. Той добави, че ако влезем в Шенген, потокът от бежанци, който сега ни застрашава ще стане много сериозна реалност. Волен Сидеров каза, че предпочита българите да се запазят в България, защото населението ни намалява с всеки изминал ден.

По отношение предложението на Министерството на земеделието и храните мораториума за закупуване на земеделска земя да се удължи с още 7 години, Сидеров каза, че това е идея на партия Атака.

"Вчера внесохме в парламента проекторешение да се удължи тази забрана за продажба на земя за чужденци. Защото, ако не се направи този нов мораториум, от догодина от 1 януари, ще може свободно да се купува от всички чужденци." Идеята е да не се дава възможност големи парцели от българската земеделска земя, да станат рязко собственост на чужди граждани.

"Вотът на недоверие, внесен по-рано днес в Народното събрание от парламентарната група на ГЕРБ, е обречен, защото групата на Атака ще отсъства от пленарна зала при гласуването му. а съжаление аз и колегите ми няма да сме на заседанието следващата седмица. От вторник до петък ще бъдем в Брюксел, където имаме срещи с колеги от партии, подобни на нашата, във връзка с бъдещ алианс", обясни Сидеров.

Волен Сидеров коментира позицията на парламентарната му група относно кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

„Парламентарната група беше против назначението на Пеевски, оценката е ясна", заяви Сидеров, но прокара разделителна линия между „персоната Пеевски и неговото предлагане за шеф на ДАНС".

„За Пеевски могат да говорят повече Борисов и Цветанов, защото са били много близки с него през годините на управлението си", допълни той.

„Не съм го видял в действие. Представете си, че той беше станал един добър шеф на ДАНС. Трудно е да си съставиш мнение преди един определен период на работа, след който да теглиш чертата. ГЕРБ назначаваше физкултурници, които ставаха шефове на агенции. Един физкултурник може да стане и добър управленец, но трябва да получи шанс", посочи Волен Сидеров.

Волен Сидеров заяви, че е посочил като пример на премиера Пламен Орешарски унгарския му колега Виктор Орбан. „Той прекъсна всички порочни връзки с МВФ и Световната банка, пребори се с монополите. Орбан е примерът, който трябва да се следва", категоричен е Сидеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе