Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров: Опитите да приобщаваме чужденците са грешка

Сидеров: Опитите да приобщаваме чужденците са грешка

София. "Задължение на властта е да ги екстрадира нелегалните имигранти, за да не се стига до случаи на саморазправа, каквито бяха нападението на 17-годишен сириец и това над баща и син роми", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров пред бТВ. Според него всеки чужденец, който не е влязъл у нас през ГКПП, трябва да бъде върнат „откъдето е дошъл", а опитите чужденците да бъдат приобщени по някакъв начин са грешка.

Лидерът на Атака смята, че вътрешният министър Цветлин йовчев е натрупал доста черни точки, а представените от него 7 мерки за справяне на бежанската вълна са закъснели.

Според Сидеров между БСП и ГЕРБ има някакво „съглашателство", защото си съдействат при гласуването на определени проекти в парламента. „Всичко може да се договаря и преговаря", призна националистът. По думите му ролята на Атака в сегашното управление е преувеличена. Националистите имали много критики към бюджета за догодина. На въпрос защо не си направи експеримент и не отсъства на гласуването на бюджета, за да проличи кой с кого се коалира, Сидеров заяви: „Бих го срутил парламента, ако има мнозинство на „Атака" и приемем хубавите неща за България".

Засега обаче „срутването" не било възможно, защото в следващия парламент щели да влязат същите партии. „Надявам се на култивиране на мислене на избирателите", каза Сидеров. Той не подкрепи идеята за мажоритарни избори, както впрочем правят всички парламентарно представени политически сили. „Мажоритарните избори са избори на известните", каза лидерът на Атака.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе