Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров обвини САЩ за студентските протести

Сидеров обвини САЩ за студентските протести

София. Лидерът на партия Атака Волен Сидеров обвини САЩ за продължаващите анти-правителствени протести в България. Според него те са финансирани от американското посолство, като една от целите била да не се строи газопроводът "Южен поток". Сидеров отново поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, предаде БНР.

"Посещението на Пардю в университета показа ясно кой стои зад финансирането, инспирирането и поощряването на незаконни действия, защото окупацията на СУ е незаконно действие. Аз обвинявам вътрешното министерство и прокуратурата, че чрез бездействието си дават път на вандализма, на анархията и на хаоса. Неведнъж сме казвали, че този човек е несъстоятелен във функцията си на вътрешен министър."

"Защото окупацията на университета е незаконно действие. Много са ми симпатични определени млади хора, но те нямат право на незаконни действия, да чупят в центъра на София, да вандалстват и това да се поощрява от властта. В момента обвинявам вътрешното министерство и прокуратурата, че с бездействието си дават път на вандализма, на хаоса и на анархията", подчерта Сидеров.

Според лидера на националистите, има щаб, „който инспирира подобни протести, с които се сваля неудобния на власт". Сидеров насочи вниманието към един от плакатите на протестиращите пред парламента, на който е изобразен огромен юмрук.

"Можете да видите абсолютната прилика с протести в други страни - един и същ художник го е рисувал. Същият плакат бе издиган в Молдова, Грузия, Египет, Русия през предишните години, където по-същия начин американските посолства и соросовите организации организираха определени групи, защото например не им харесва, че някой там укрепва властта и не играе по свирката на Вашингтон.

"Целта тук е, вероятно, че на САЩ не е изгодно, че тук ще се строи газопровода "Южен поток", който е изгоден за България и за част от европейските държави, но противоречи на американската геополитическа доктрина", подчерта Сидеров.

Той добави, че тези сценарии с протестите се повтарят като клише в различните държави и упрекна сценаристите, че не са особено оригинални, защото не измислят нищо ново. „САЩ си водят имперската политика, те не искат руските енергийни проекти да се движат по никакъв начин, независимо дали те са изгодни на България или не".

„Ако сегашното правителство подаде оставка, следва служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. За мен това е по-голямото зло", смята Сидеров.

На въпрос защо "Атака" не иска вот на недоверие, Сидеров отговори: "Защото нямаме първо толкова хора, с които да съберем подписка и второ, ако сегашното правителство подаде оставка следва служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. За мен това е по-голямото зло."

Десислав Чуколов, призна, че е нарекъл протестиращите студенти "изродчета".

"Нарекох изродчета тези, които трошат и палят. Ако някой го оправдава това, просто да застане до тях и да заяви, че подкрепя тяхната кауза. Това не е нормално, разберете го, това не е нормално и не трябва да го смятаме за нормално."

Чуколов подчерта, че в петък вечерта е бил нападнат от прoтестиращи, но никой не е отразил факта, че е бил жертва на нападение.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе