Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров иска Патриотите да са заедно

Сидеров иска Патриотите да са заедно

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров потвърди желанието си трите партии в Обединени патриоти да се явят заедно на евроизборите. Сидеров го каза в приветствието си към конгреса на ВМРО. Минути преди него такава декларация направи и Красимир Каракачанов. И двамата от тримата лидери в ОП обявиха, че са готови на всякакви компромиси за това.

"Преди малко Каракачанов каза нещо много важно - да покажем, че в България патриотичната идея може да има бъдеще и не се състои само в различията между нас", започна Сидеров.

Той се съгласи, че тримата с Каракачанов и Симеонов имат различия, но имат и характер, понеже не били мижитурки. Понякога медиите преекспонирали различията и отношенията им. Но аз съм убеден, че тези евроизбори, които идват, светът не свършва с тях, местните избори са по-важни и следващите парламентарни, подчерта лидерът на "Атака".

"Най-лесното е да се разделим", каза той и същевременно призна, че още не е приключила възможността да се явят заедно. Сидеров беше категоричен, че той няма да се отцепи от ОП.

"Не, няма да го направя, няма да имам претенции и ще работя за това да бъдем заедно. Личния и партиен компромис вече съм го правил и не съжалявам за това.

Това не се измерва с грамаж. Тук става дума за въпроса дали ще остане в пространството една патриотична организация", заяви Сидеров.

По думите му самата идея за патриотизъм и национализъм ще бъде девалвирала, ще носи привкуса на нещо недобро и нестабилно, ако сега трите партии се разделят. "Не искам да бъде така, и казвам ви съвсем приятелски, че ще работя за това да бъдем заедно, каквито и компромиси да се налага да правя", потвърди отново атакистът. "Дай, боже, разумът да надделее, за Каракачанов нямам съмнение", обобщи той.

Според него запазването на коалицията ОП и на изборите за ЕП на 26 май ще бъде предпоставка за бъдещи успехи на местните и следващите парламентарни избори. Защото иначе хората щели да си кажат по адрес на патриотите: "Това ли беше техният сезон?". "Не би трябвало да е така", смята Волен Сидеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе