Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът: Щом варненци искат пристанище, ще им го направим

Премиерът: Щом варненци искат пристанище, ще им го направим

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във Варна. Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски" в града. Той отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик".

Борисов каза, че от военното поделение до първите камъни е обрасло и там няма плаж. По думите му този участък трябва да се развие, както е направено на много места по Черноморието. Тази зона сега е увредена, това е змиярник, не става въпрос изобщо за плажа, заяви Борисов. Той допълни, че в района няма да има хотел, а хладилни камери за съхранение на рибата.

Премиерът уточни, че изграденото рибарско пристанище ще е на община Варна. Борисов коментира още, че свободната зона около Морската гара ще бъде отворена още и ще бъде изместен тежкият трафик към пристанището, за да не се редят зърновози.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за помощта от 300 000 лева за строящия се храм "Св. прмчк. Прокопий Варненски", както и за отпуснатите 200 000 лева за ремонта на покрива на Катедралния храм "Успение Богородично" в града. Премиерът разговаря и с представители на футболния клуб Спартак 1918 и деца от школата на отбора.

По време на визитата си във Варна Борисов бе придружаван от финансовия министър Владислав Горанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе