Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: ДПС ще се срещне с Националното движение на общините и МВР

Цветанов: ДПС ще се срещне с Националното движение на общините и МВР

Ще има среща на ДПС с представители Националното движение на общините и МВР, за да изчистим притеснения по закона за местното самоуправление. Това каза пред репортери в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Репликата му бе в отговор на притеснения на ДПС по отношения на закона, изразени от председателя Мустафа Карадайъ.

„За Закона за устройство на територията имаше също сериозен дебат. По време на дебата казахме, че докато има недоразумения и различни мнения, той няма да бъде внесен. Искам да благодаря на Искрен Веселинов за това, че успяха заедно с вицепремиера на Валери Симеонов и експерти да разговарят тази седмица на работна група", каза още Цветанов и посочи, че е останал само един член, който трябва да бъде изчистен.

„Що се касае до днешния Закон за местното самоуправление, ще поканим в предстоящата седмица представители на Националното движение на общините и на МВР, за да може с експертите на ДПС да говорят по всички текстове, по които те имат притеснения. А притесненията са относно възможността инспекторите и тези звена, които извършват проверки и контрол в общините, да имат функциите, които притесняват ДПС. Ние смятаме, че няма абсолютно никакви проблеми, но ще има работна среща", обясни Цветанов и посочи, че оттеглянето на законопроекта не е обсъждано. „Но поемаме ангажимент, че между първо и второ четене ще се направи прецизиране на текстовете", коментира той.

Цветанов обясни, че управляващите не са смятали, че с този законопроект ще има някакъв проблем. „Но направихме отлагане на точката, за да намалим напрежението. Трябва да създаваме атмосфера на работа, а не на противопоставяне", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той обясни, че кворум не се е събрал от първия път, защото в 9.00 ч. е имало народните представители, които все още са били на входа на Народното събрание и не са успели да влязат навреме. „Има и болни, има и командировани. Но целим да намалим напрежението", посочи Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе