Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов пред "Стандарт": Ще съдя Матева за клевета и набеждаване

Каракачанов пред

Красимир Каракачанов

Вицепремиер, военен министър и лидер на ВМРО

- Господин Каракачанов, в интервю на предаването „Тази сутрин" Катя Матева, бивш директор на отдел „Българско гражданство" в Министерството на правосъдието, заяви, че има доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство. Как бихте коментирал тези тежки думи?
- Какво има да коментирам - че някаква жена казала нещо на пазара. Защо не се позаинтересувате защо тази жена е уволнена дисциплинарно, защо й е отнет допуска до класифицирана информация ?

Хайде,  позаинтересувайте се. Вижте докладите на дисциплинарната комисия, решението на Административния съд, вижте ги тези неща. Ще видите как тази госпожа не е завела 13 000 преписки, прекратявала е преписки, затова е и уволнена дисциплинарно. Дисциплинарният съвет в Министерство на правосъдието я е разследвал, когато аз не съм бил министър или вицепремиер.
Матева не каза , че тези проверки по т. нар. сигнали, които е дала преди година и половина, всички са прекратени от ДАНС, защото не са намерени никакви основания и доказателства. И това го каза прокуратурата преди два дни. Какво има да коментирам?


- Матева каза, че няма да оповести в ефир доказателствата за своята версия. И уточни, че не е давала съгласие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 г.
- А къде ще ги оповести? Нали преди година и половина ги е дала. Защо не ги оповести. Да каже - тук, на тази дата, или еди кой си. Нека да извади някакви доказателства. Вместо да твърди "Ама аз имам, ама няма да кажа".  Ами хайде, кажи ги ! Излез и ги кажи. Аз вече казах: докаже ли се един случай, че аз или ВМРО сме получили една стотинка от схеми за издаване на български паспорти, ще се гръмна. Какво да обяснявам повече.
Тъй като госпожа Матева не желае да каже публично в какво ме обвинява, сега като й заведа дела за клевета и набеждаване, ще й дам възможност да покаже в съда доказателствата и да се оправдае.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе