Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

На кого ще разчита туризмът ни това лято?

На кого ще разчита туризмът ни това лято?

Винаги българите са били пазар номер едно, на който разчитаме по отношение на туризма. Безплатните чадъри и шезлонги са едни от мерките, които се предприемат за спасяването на летния сезон, заяви пред бТВ туристическият министър Николина Ангелкова.

Тя е предложила още на Министерския съвет при това положение да бъдат намалени концесионните възнаграждения.

Нито концесионерите, нито наемателите, нито туроператорите, ресторантьори и хотелиерите не очакват печалба това лято, изтъкна туристическият министър.

На 1 юни плажовете на морето ще бъдат готови за началото на летния туристически сезон. Ангелкова посочи, че в указанията за едно плажно място пространството трябва да бъде 8 квадрата. За един чадър с два шезлонга нормалното разстояние е 16 квадрата, но Ангелкова е поискала разстоянието да бъде 20 квадрата за сигурност.

По думите й много трудно и много предизвикателно ще бъде лятото, защото е с много неизвестни. Ангелкова се надява летният туристически сезон да стартира от 1 юли, когато евентуално да можем да посрещнем и чужденци от държавите, които са нискорискови от гледна точка на заразата с коронавирус.

За хотелите са изготвени указания и препоръки, като са съгласувани с Министерство на здравеопазването. Ангелкова очаква другата седмица официално да бъдат обявени всички указания, които да спазват всички.

Разстоянието между масите в ресторантите ще бъде 1,5 метра.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе