Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йончева ще поднесе порция обвинения срещу министър

Йончева ще поднесе порция обвинения срещу министър

Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева ще представи днес своето разследване за корупция в Министерския съвет. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП на 29 януари. Брифингът е насрочен за 10.00 часа.

Разследването на Елена Йончева е правено през последния месец и цели да докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта, припомня Агенция Фокус. То бе анонсирано още на 26 януари по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП от лидера на партията Корнелия Нинова, която допълни, че в разследването става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи.

По предложение на Корнелия Нинова конгресът излезе и с декларация в подкрепа на Йончева и свободата на словото. Декларацията бе единодушно приета от делегатите на конгреса и част от нея гласеше следното: „Всички ние днес сме Елена Йончева. Истината идва. Насилието няма да мине“. Приетият документ дойде като отговор на обвинението срещу говорителя на БСП за пране на пари в особено големи размери.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе