Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Поптодорова: Ще има още имена с черни печати

Поптодорова: Ще има още имена с черни печати

И вицепрезидентът на Асоциация на Атлантическия договор Елена Поптодорова излезе с предположение на кого Амелика ще удари черен печат заради корупция. Попитана за кого става дума, тя каза: „Това е добър въпроси и чакаме отговора. Няма да има обаче голям земетръс. „Официално длъжностно лице“ е голям кръг от хора. Смятам, че ще се навлезе в критично звено. Все още няма да се стреля по голям дивеч“.

Поптодорова бе категорична, че ще има още посочени имена от САЩ като припомни думите на посланик Херо Мустафа, че подписаните споразумения между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов се изпълняват. „Трябва да изразим възхищението си към нея и това, което тя каза. Но трябва да знаем, че зад нея стои администрацията на САЩ“, заяви Поптодорова в сутрешния блок на БНТ.

„Херо Мустафа ни каза, че сами не можем да смогнем и очевидно имаме нужда от помощ. Сами не можем да изчистим проблемите и това трябва да стане в рамките на дълъг процес, който сега започва. Трябва ни по-прагматична помощ отвън и това се изразява в това първо действие на разкриване на овластени и корумпирани лица. Подчертавам, че това е първо действие от страна на САЩ“, категорично заяви Поптодорова, която бе категорична, че това действие от страна на САЩ не е намеса във вътрешната ни политика.

„Това е нова фаза в публичния и политически живот на държавата, но когато бъдат засегнати американски интереси, се случват подобни неща. За щастие интересите на САЩ и България не просто са близки, те са идентични и съвпадат“, заяви Поптодорова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе