Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева

БСП ще иска оставката на Меглена Кунева, когато парламентът поднови работата си през септември, научи "Стандарт". "Госпожа Кунева не се справя. Не разбира от образование и наука, МОН трябва да бъде поставен на стрес тест както банките", обяви депутатът Светла Бъчварова.

От левицата обявиха, че се задава страшен проблем с неграмотността на учениците, една пета от децата не посещават учебни заведения, в същото време МОН не може да се справи. "От всички стандарти само 4 са обявени, няма учебници за 5 клас, децата ще учат по нова програма със стари", каза бившият образователен министър Анелия Клисарова. Тя настоява да има един базов учебник, който да гарантира минимум знания и множество помагала за по-напредналите.

БСП ще настоява и за повече защитени училища, тъй като народопсихологията ни е такава, че трудно пращаме децата си да учат дори в съседния град, както и за усъвършенстване на делегираните бюджети. "В България се формира армия от неграмотни, образованието стигна дъното, 300 хиляди са неграмотни, а между 40 и 50 % от учениците имат функционална неграмотност, т.е. четат, но не разбират прочетеното", каза Анелия Клисарова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе